News

 • Fitimi i bankave bie me 17% në 2018-n, arrin 145 milionë euro; Ulen kreditë me probleme

  Sistemi bankat e ka mbyllur vitin 2018 me një fitim neto prej 18.4 miliardë lekë, ose rreth 145 milionë euro, sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, që e raporton të dhënat sipas standardeve lokale. Në krahasim me vitin e mëparshëm, …

 • (Shqip) Tërmeti në bursa, rënia këtë herë tregon gjendjen e mirë të ekonomisë

  (Shqip) 07.02.2018 Sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar, ekonomia botërore po përjeton momentin më të mirë në më shumë se një dekadë. Madje, vetëm një muaj më parë, FMN-ja e rishikoi për lart shifrën e rritjes ekonomike globale për këtë vit dhe vitin e ardhshëm, nga 3.7 për qind në 3.9 për qind.

 • (Shqip) Bursa e energjisë, Shqipëria e Kosova synojnë blerjen me çmim të lirë

  (Shqip) 09.10.2017 Operatori i Sistemit të Transmetimit dhe Kompania e Transmetimit të Kosovës do të jenë aksionerët e bursës shqiptare të energjisë.

  Kuadri ligjor po shkon drejt mbylljes, ndërkohë që synimi është sigurmi i energjisë me çmime më të lira dhe një treg sa më transparent.

  “Është mekanizmi më i lartë dhe më transparent, që siguron çmim transparent dhe për rrjedhojë ulje të çmimit të blerjes së energjisë me shumicë. Atë energji që ne e blejmë në bursa të huaja”, deklaron Entela Çipa, nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë.

  Shqipëria është para vendeve fqinje në hapat për krijimin e bursës dhe kështu krijohet mundësia që në të të marrin pjesë edhe kompanitë e Malit të Zi dhe Maqedonisë.

 • (Shqip) Veshjet, më të lira në korrik, por çmimet e ushqimeve rriten

  (Shqip) Inflacioni për muajin korrik shënoi 2 për qind, raporton Instituti i Statistikave me një rënie të papërfillshme krahasuar me qershorin. Ndërkohë, edhe krahasuar me një vit më parë ndryshimi është i vogël.

 • (Shqip) Energjia diellore, përcaktohet çmimi i blerjes nga shteti

  Sorry, this entry is only available in Shqip.

 • (Shqip) Tiranë-Elbasan gati në dhjetor, drejt përfundimit 13 km e mbetur

  Sorry, this entry is only available in Shqip.

 • (Shqip) Kosto e rehabilitimit të hekurudhave i kalon 427 milionë euro

  Sorry, this entry is only available in Shqip.

 • (Shqip) Linja ajrore shqiptare, fluturimet brenda vitit

  (Shqip) 11/07/2017 Linja ajrore shqiptare do të nisë fluturimet brenda këtij viti. Lajmi është konfirmuar nga gjigandi turk i aviacionit, “Turkish Airlines”, i cili është duke asistuar qeverinë shqiptare në themelimin e kompanisë vendase, që do të kryejë fluturime nga Rinasi drejt rajonit dhe vendeve të tjera të botës.

 • (Shqip) Pas zgjedhjeve, fluks prenotimesh

  (Shqip) 28.06.2017 Përfundimi i votimeve të dielën, sipas operatorëve turistikë ka rritur në mënyrë të menjëhershme numrin e prenotimeve të shqiptarëve për pushime jashtë vendit.

  “Duke filluar që ditën e hënë numri i rezervimeve është shtuar”, thotë Ornela Zholaj, operator turistik.

  “Kanë filluar edhe udhëtimet që ditët e para pas zgjedhjeve, fluturimet kanë shkuar plot, autobusët plot. Pra filloi situata normale”, deklaron Besnik Vathi, operator turistik.

 • (Shqip) OSHEE do blejë energji. Po vjen thatësira, duhen 18 mln euro importe

  (Shqip) 22.06.2017 Situata e vështirë hidrike e ka detyruar Operatorin e Shpërndarjes të hapë me shpejtësi procedurat për të nisur importet e energjisë.

  OSHEE ka çelur ankadin për të blerë mbi 285 mijë mega energji nga importi për të përballuar furnizimin e vendit me energji për periudhën 28 qershor-31 korrik.

Gjirofarm SH.A